Heleen Lieffering

Ik ben sinds ruim 25 jaar arbeids- en organisatie psycholoog (en als zodanig NIP registerpsycholoog), met als specialisme de Veranderkunde. Ik heb inmiddels ruim 10 jaar ervaring met het werken aan veranderingen in organisaties vanuit waarden.


Heleen Lieffering Ik werkte onder andere als wetenschappelijk medewerkster, als beleidsmedewerkster P&O, als arbeidsdeskundige en als (senior) arbeids- en organisatie deskundige bij een grote Arbodienst. In 2003 heb ik Lieffering MOVES opgericht, mijn eigen organisatieadviesbureau. In 2011 richtte ik hiernaast met twee collega's het Instituut voor Vraaggerichte Psychotherapie op. Ik werk daar momenteel parttime als psychotherapeut. Daarnaast ben ik sinds 2018 bestuurslid van Stichting Dialoog

Door mijn werk als psychotherapeut kwam ik in aanraking met Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Ik herkende in de ACT processen onmiddellijk de veranderprocessen waar ik jarenlang mee had gewerkt binnen organisaties. Ik merkte dat inzicht in veranderprocessen in mensen en in organisaties niet zo ver uit elkaar ligt, maar weinig uitgewisseld wordt. Omdat de overeenkomst mij fascineert heb ik ACT in bedrijf opgericht. Doel hiervan is te onderzoeken op welke wijze de kennis en ervaring die beschikbaar is over de ACT processen toegepast kan worden op (ingrijpende) veranderprocessen in organisaties.

Ik heb de afgelopen jaren, na het volgen van de basis- en vervolg opleiding ACT, een aantal keren zowel het wereld congres, als het Europese congres van de ACBS bijgewoond. Ik volgde workshops bij Steven Hayes, Robyn Walser, Kelly Wilson, Russ Harris, Mavis Tsai, Robert Kohlenberg en vele anderen.

Voor het opvragen van mijn curriculum vitae, recente projecten en referenties kunt u contact opnemen door hier te klikken.

KvK: 28098453